bezig met laden...
Leef bewuster!
Ole! Welkom!

10 redenen waarom buikvet hardnekkig is

Leefstijl en gedragscoach Elvira de Geus: ‘’Buikvet is zeer ongezond, veel mensen realiseren zich dit niet’’

Hieronder 10 redenen waarom buikvet hardnekkig is

Leeftijd, stress en andere oorzaken..


1. Leeftijd

Als je ouder wordt, verandert je lichaam. Zo wijzigt ook - van mannen én vrouwen - de stofwisseling. Naarmate de leeftijd vordert veranderd je metabolisme die nodig is om het lichaam normaal te laten functioneren. Daarnaast krijgen vrouwen ook nog eens te maken met de overgang. Als vrouwen aankomen in de menopauze is dat vaak bij de buik. Door alle veranderingen van hormonen is het lastiger - maar niet onmogelijk - om af te vallen.

2. Verkeerde oefeningen

Doe je regelmatig crunches totdat je niet meer omhoog kan komen? Stop ermee! Je kunt veel beter je hele core trainen, oftewel rug-, bekken en de buikspieren. Door oefeningen voor je core - zoals bijvoorbeeld de plank - te doen gebruik je meer spieren en verbrand je meer calorieën.

3. Bewerkte voedingsmiddelen

Als je van je buikvet af wilt, zul je teveel bewerkte voedingsmiddelen moeten vermijden. Volgens Elvira is bewustwording de sleutel tot succes. Dit is de grote rode draad die Elvira meeneemt in haar 6 maanden Mevita programma. ‘’Ik laat mensen bewust worden, dit betekent niet dat ik ze iets afneem, integendeel! Ik probeer mensen oprecht iets te leren’’. 

4. Slechte vetten

Het menselijk lichaam kan niet zonder vetten. Maar het ene vet is het andere vet niet. Eet zo min mogelijk verzadigde vetten. Onverzadigde vetten heb je wel nodig. Alle vissoorten bevatten onverzadigde vetten. Vette vissoorten, zoals haring, makreel, zalm en paling bevatten de meeste onverzadigde vetzuren. Ook olijfolie en avocado's zijn een bron van onverzadigd vet. Gezonde vetten kunnen ook leiden tot gewichtstoename, dus neem deze met mate.

5. Stress

Heb je last van stress en eet je daardoor meer? Logisch dat je niet afvalt en misschien zelfs wel in gewicht toeneemt. Dat is overigens niet de enige verklaring. Door stress maakt je lichaam meer van het hormoon cortisol aan. Dit hormoon verhoogt de hoeveelheid vet in het lichaam en vergroot de vetcellen.

6. Te weinig slaap

Uit verschillende studies is gebleken dat een tekort aan slaap of een onregelmatig slaappatroon het risico op overgewicht verhoogt. Ook vergroot slecht slapen de kans op diabetes type 2.

7. Te weinig eten

Naast te weinig slapen, is ook te weinig eten niet goed voor je slanke lijn. Dit leidt namelijk bij veel mensen tot het eten van grotere porties in de avond.. Een betere balans overdag is voor veel mensen dus belangrijk. Het verhaal dat mensen in een ''spaarstand'' komen is overigens niet waar. Wel is het zo dat als je ouder wordt je metabolisme omlaag gaat. Je kunt dus minder eten als vroeger.  

8. Mindset en voeding zijn de sleutel tot succes. Sporten is belangrijk, voor je spierkracht en conditie, 

Veel mensen denken dat ze gewoon meer moeten sporten. In veel gevallen klopt dit, maar in veel gevallen zie ik dat mensen simpelweg de verkeerde mindset hebben en daarnaast totaal niet bewust zijn van hun voedingspatroon. Sport oftewel beweging, is van groot belang!! Voor je spierkracht en conditie maar dit is zeker niet voldoende. Mindset, voeding en beweging moeten alle drie in balans zijn. 

9. Appelfiguur

Mooie slanke benen, maar wel een buikje? Dan heb je waarschijnlijk een appelfiguur. Dit is genetisch bepaald en ja dit is moeilijker te bestrijden, maar het is niet onmogelijk.

10. Motivatie ontbreekt

Een platte buik heb je niet in één week of in een paar stappen. En heb je eenmaal een platte buik? Dan zal je er continu aan moeten werken om ook een platte buik te behouden. Kortom: wekelijks trainen, goed op je voeding letten en zorgen dat je gemotiveerd blijft. Veel mensen denken overigens dat ze pas kunnen starten als ze motivatie hebben, dit is niet waar!! Motivatie krijg je doordat je ergens aan begint en je ziet dat het werkt en je erdoor beter gaat voelen. Dan volgt meer motivatie vanzelf. Het komt simpelweg niet uit de lucht gevallen.

 

Ook starten met Mevita? Start dan nu zaterdag nog!! Klik hier om te starten: MEVITA PROGRAMMA

 

 

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE