bezig met laden...
Leef bewuster!
Ole! Welkom!

Goulash

Goulash is een heerlijk eenpansgerecht. Voor dit heerlijke recept moet je wel wat tijd uittrekken, maar dan heb je ook wat. Serveer de goulash met (bloemkool) rijst of aardappeltjes.

peper en zout

LET'S GO

Snijd de runderlappen in blokjes. Meng in een kommetje bloem met gerookt paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden.

Bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens het komijn of karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee. Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.

Voeg hierbij ook het blaadje laurier en laat nu 2 uur sudderen. Snijd alvast de aardappelen, wortel (in plakjes) en  paprika‚Äôs in blokjes. Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn. In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Wil je de saus dikker?

Haal de deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuutjes. Verwijder dan het laurierblaadje en serveer de goulash.

Per 100 gram +- 117 kcal

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE