bezig met laden...
Leef bewuster!
Ole! Welkom!

Onderzoek Consumentenbond

Afvallen staat bij veel mensen hoog op het lijstje met goede voornemens. Dat kun je volgens de Consumentenbond echter maar beter doen zonder maaltijdvervangers. Uit onderzoek blijkt dat die te weinig eiwit en te veel suikers bevatten.

De Consumentenbond heeft de samenstelling van 27 maaltijdvervangers zoals shakes en repen onderzocht. De conclusie: als je wil afvallen kun je ze beter laten staan.

"Er zit te weinig eiwit in, terwijl dat nodig is om te zorgen dat je spieren niet worden afgebroken", vertelt woordvoerder Babs van der Staak. Bovendien verzadigt eiwit meer dan koolhydraten en vetten.

Repen

Van de zeven repen in de test heeft geen enkele een gezonde samenstelling. Geen van de repen scoort hoger dan een 4,7. Onderaan eindigen de repen van The 1:1 diet (Cambridge) en Modifast. Hierin zit weinig eiwit, weinig vezels, weinig gezonde vetten. Ze bevatten bovendien veel suikers.

"Juist in januari grijpen veel mensen naar de maaltijdvervangers om af te vallen, maar veel van deze vervangers zijn er niet geschikt voor. Je kunt beter op een andere manier afvallen", aldus Van der Staak.

Niet diëten

Maar hoe moet het dan? Volgens voedingsexpert Jonathan Klaassen is diëten nooit een goed idee. "Welk dieet je ook doet: je houdt het maar heel kort vol. Wie gaat er zijn hele leven lang maaltijdvervangers eten?".Daarnaast raadt hij aan om te kiezen voor een grote variatie aan voedingsstoffen. "Eiwitten en vezels zijn heel belangrijk voor het verzadigingsgevoel. Dat is relevant omdat je dan minder eet. Daarna heb je geen honger meer."

 

WAT DAN WEL?
Beter kun je kiezen voor het aanpassen van je gedrag. "De meeste mensen eten te veel en krijgen dus te veel calorieën binnen. Ze moeten hun porties verkleinen en hun snoepgedrag en alcoholinname verbannen. Dat zijn oplossingen voor de lange termijn. Zo'n maaltijdvervanger is dat niet."

Bron: RTL NIEUWS 

 DUURZAAM AFVALLEN! 
LEES MEER KLIK HIER! 

 
CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE