bezig met laden...
Leef bewuster!
Ole! Welkom!

Linda Olischlager

Linda (34), starte anderhalf jaar geleden bij meVITA. Ondanks de destijds afgevallen kilo's, besloot Linda om voor maagverkleining te gaan. Nu anderhalf jaar later kijkt ze terug op een heftige maar leerzame periode. Anderhalf jaar later is Linda nog steeds onder begeleiding bij meVITA, omdat ze naar eigen zeggen: ' haar leven en eetgewoontes' wilt blijven aanpakken. Met dit interview hoopt ze anderen te laten inzien dat ook na een maagverkleining je altijd goed op je voeding moet blijven letten. Lees hier Linda's bijzondere verhaal.

Linda, je bent anderhalf jaar geleden gestart bij meVITA. Wat was voor jou de reden om destijds bij Elvira onder begeleiding te starten?
Ik zat destijds niet lekker in mijn vel. Ik was veel te zwaar en wou graag een groot aantal kilo’s kwijt.

Hoe heb je deze periode ervaren?
Onder de begeleiding van Elvira ging het afvallen beter dan dat ik het alleen deed. Ik kon altijd bij Elvira terecht met vragen maar ook op momenten dat ik het zwaar had.

Na een tijdje gaf je aan dat je zat na te denken over een maagverkleining. Waarom wilde je dit zo graag en hoe kijk je terug op deze beslissing en periode?
Enerzijds omdat ik al echt heel erg lang bezig was met afvallen en ik natuurlijk niet gezond was met mijn overgewicht. Anderzijds had ik een medische reden. De combinatie van een gezonder eet en leefpatroon met een maagverkleining maakte de kans veel groter dat ik mijn einddoel zou gaan bereiken. Uiteindelijk is dit voor mij een goede beslissing geweest.

Ondanks de beslissing om een maagverkleining te nemen, besloot je dat je heel graag onder begeleiding van Elvira (meVITA) wilde blijven. Waarom?
Op het moment dat je een maagverkleining hebt ondergaan is het niet zo dat je gewoon verder kunt leven zoals je gewend bent. Je zult je leven en eetgewoonten moeten aanpassen. Ook daar heb ik hele goede begeleiding van Elvira in gekregen. Vooral nu met de laatste kilo’s die ik nog kwijt wil kan ik haar steun en advies goed gebruiken om gezonde keuzes te blijven maken.

Momenteel is je leven drastisch veranderd. Je bent niet alleen veel afgevallen maar ook fysiek en mentaal sta je veel sterker in het leven. Ik denk dat veel meer mensen nadenken over een maagverkleining. Welke tips of adviezen zou jij deze mensen willen meegeven die nadenken over zulke ingreep?
Een maagverkleining is geen kleine ingreep, veel mensen onderschatten dit. Het is een keuze voor je hele leven. Je moet echt bereid zijn om een hele andere levensstijl aan te nemen. Ook zul je na een maagverkleining goed op je voeding moeten letten en je eetmomenten goed moeten inplannen. Ook na deze ingreep kun je weer bijkomen in gewicht. De ingreep is een hulpmiddel, maar je zult het echt zelf moeten (blijven) doen. 

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE