bezig met laden...

Ben Smeets

Ben (27) en Monique (29), zijn samen een half jaar geleden gestart bij meVITA! Samen hebben ze steun aan elkaar gehad en heeft dit prachtkoppel een top resultaat weten te bereiken! Lees hier hun verhaal!

Waarom zijn jullie gestart bij meVITA?
Ben: "We zijn gestart toen we - in september 2017 - sterk het gevoel hadden dat we iets aan onze levensstijl moesten veranderen. We zijn bourgondisch ingesteld, maar aten voor ons gevoel wel gezond. Wat we achteraf pas ontdekten, was dat het bij ons vooral in hoeveelheden zat."
Monique: "Dankzij de inzichten van Elvira vielen verschillende puzzelstukjes op hun plek. Dat we niet afvielen terwijl we regelmatig sportten en wandelden, bleek volkomen logisch als je zag wat je - onbewust en ongemerkt - op een dag aan calorieën binnen kreeg. De verhoudingen waren uit balans en dat hebben we dankzij meVITA rechtgezet."

Wat is volgens jullie het verschil met andere programma’s en/of dieeten?
Monique: "Omdat dit een programma is dat zich richt op de levensstijl, creëer je veel meer bewustzijn. Een voorbeeld: ik denk dat het voor velen herkenbaar is als je die ene portie avondeten in de pan nog opdeelt... Tegenwoordig weten we precies wat we nog binnenkrijgen aan calorieën als we die extra portie zouden eten. Nu maken we voor onszelf de keuze of het ons dat waard is of niet. Het programma is dus nooit een dieet geweest voor ons, maar echt een bewustwording van wát je eet, hoeveel je eigenlijk maar nodig hebt op een dag en hoe je op basis daarvan bewuste - gezonde, maar zeker ook 'ongezonde' - keuzes kunt maken."
Ben: "Het grootste voordeel was natuurlijk dat Monique en ik sámen dit traject ingingen. Onze gesprekken, onze voeding, onze sportoefeningen; alles was op ons en elkaar afgestemd. We deden het samen en dat werkt natuurlijk erg motiverend. Daarnaast vonden we het heel prettig om iedere drie weken een voortgangsgesprek en weegmoment te hebben. Dat is echt die spreekwoordelijke stok achter de deur. Onze supergoede resultaten en het enthousiasme van Elvira waren natuurlijk de bevestigingen dat we echt op de goede weg zaten."

Wat hebben jullie geleerd in dit half jaar?
Ben: "We hebben geleerd hoe je zonder dingen te hoeven laten, tóch Bourgondisch kunt eten en tegelijkertijd kan afvallen. Het is bizar hoe iets ogenschijnlijk onschuldigs als een levensstijl zo'n impact heeft gehad. We zijn ons nu van alles bewust en dat merk je ook fysiek. Dat was het meest merkbaar in de kleren."
Monique: "Omdat we in oktober zijn gestart, kwamen we de winter nog wel redelijk goed door met kleren. Een paar extra gaatjes in de broekriemen maken, af en toe een opmerking dat 'die broek afzakt'. Maar voor onze vakantie naar Mexico in maart hebben we echt een volledig nieuwe garderobe zomerkleding moeten aanschaffen. Niet gek natuurlijk, want we waren samen in die periode ruim 20 kilo afgevallen! Maar het grappige is dus dat het nu vanzelf gaat, we doen er geen moeite voor. We zijn momenteel heel tevreden met het resultaat. Als er nog iets van het gewicht afgaat, is dat mooi meegenomen. Maar terug omhoog gaan we dankzij deze levensstijl zeker weten nooit meer."

Wat is jullie tip of advies voor anderen?
Ben: "Houd eens bij hoeveel calorieën je eigenlijk op een dag binnen krijgt. Maak dat inzichtelijk en wees bewust daarvan. Kijk waar je kunt 'besparen'. Onbewust schrap je dan net als ons producten uit je voedingspatroon die het simpelweg niet (meer) waard zijn om binnen te krijgen."
Monique: "Ik sluit me aan bij de tip van Ben. Tel eens uit wat je eet, maak het jezelf inzichtelijk. Lees het etiket, weeg je eten af, en schrijf het op. Daardoor word je veel bewuster en kun je ook keuzes maken om minder of iets anders te eten. Dankzij die bewustwording en het daarop aanpassen van onze levensstijl, kwam het gewichtsverlies vanzelf. We hebben er geen moment moeite voor hoeven doen en hebben doordat we het als sport ervoeren ons er heel strikt aan te houden, ook nooit een terugval gehad. Natuurlijk, er was wel eens een moment dat je op een verjaardag te veel naar de nootjes had gegraaid, maar de dag erna compenseerden we dat in ons eetpatroon door een balansdag in te lassen. En dat hele proces heeft ons geholpen tot waar we nu zijn, maar ook hoe we in de toekomst zullen blijven."

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE