bezig met laden...

Jor Robroek

Jor Robroek, heeft Diabetes Type 2 en stond op het punt om op de insuline over te moeten stappen. Dit was iets wat Jor echt niet wilde. Dus ging Jor samen met partner Dave intensief aan de slag bij meVITA. En met resultaat! Jor is niet alleen veel fitter, hij heeft zelfs al medicijnen mogen afbouwen! Lees hier zijn verhaal!   

Hoe zijn jullie bij meVITA terecht gekomen en wat was de reden om je aan te melden?
Via Marion van den Esker zijn we bij meVITA terecht gekomen. Ik heb Diabetes type 2 en stond op het punt om op insuline over te moeten stappen. Dat wilde ik echt niet! Daarom moest ik iets aan mijn levensstijl veranderen en meVITA kwam dus precies op het juiste moment. De combinatie van coaching op gebied van voeding én beweging, was perfect om mijn mindset te veranderen. Het sporten onder intensieve begeleiding sprak ons erg aan. Nu ben ik bijna 10 kg afgevallen en heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de insuline moet. Sterker nog: ik heb zelfs een van mijn medicijnen mogen afbouwen! Ik voel me goed en energiek, iets wat ik een half jaar eerder een stuk minder had. En het mooie is: het voelt alsof ik er niks voor heb moeten laten :) 

Jullie hebben gekozen voor ''meVITA Personal'', waarin jullie onder begeleiding van een coach aan de slag zijn gegaan met jullie leefstijl, voeding en beweging. Waarom heb jullie hiervoor gekozen en hoe is dit bevallen?
We hebben voor de Personal Coaching gekozen omdat we intensief aan de slag wilde gaan, één-op-één met een coach. Dit is geweldig bevallen! Elke week startten we met het voedingsgesprek waar we naar de (in het systeem ingevoerde) voeding keken en bespraken welke keuzes ik had gemaakt. Daarbij wist Elvira telkens antwoorden op mijn vragen en oplossingen voor de problemen (bijv. Wat kan ik het best kiezen als we uit eten gaan? Hoe kan ik er tijdens een vakantie of Kerst voor zorgen dat ik de juiste keuzes maak?). Na het gesprek gingen we sportief aan de slag. Elvira zorgde elke week voor een leuke en uitdagende training, meestal met een stukje wedstrijdelement. Ik ben normaal niet zo van het sporten, maar bij Elvira vond ik het zelfs leuk! Ze motiveert je en moedigt je aan zodat je ook echt even dat stukje extra geeft, waardoor je na een uur uitgeput maar zeer zeker voldaan naar huis gaat. 

Wat is het verschil met andere methodes die jullie in het verleden geprobeerd hebben?
De persoonlijke begeleiding iedere week en daarnaast de mogelijkheid voor contact tussendoor wanneer dit nodig is. Daarnaast vond ik het super dat je gewoon alles kunt blijven eten, je hoeft niks te laten waardoor je deze methode lang kunt blijven volhouden. Andere methodes, zoals bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet, zijn ook effectief maar voor korte duur, omdat je dingen moet laten en dat houd je niet je leven lang vol. Nu weten we welke keuzes goed en minder goed zijn. Daarnaast is de begeleiding van Elvira echt superfijn! Ze luistert, kijkt naar jouw als persoon met de vragen die je zelf hebt. Je bent geen ‘nummertje’ en ze weet je telkens weer te motiveren. 

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE