bezig met laden...

Xanne van Laar

Xanne (25), was voorheen totaal niet bewust van wat haar ‘oude leefstijl’ voor een impact had op haar gezondheid. Ze at naar eigen zeggen ‘alles wat los en vast zat’ en verschool zich achter een schouderblessure om niet te kunnen sporten. Maar de knop ging om! En hoe! Lees hier de bijzondere verandering van Xanne!

Xanne, wat was voor jou de reden om je aan te melden?
De knop ging bij mij echt om toen ik op de weegschaal de 90kg passeerde. Toen dacht ik wel echt ‘sjit, dit wil ik niet meer’. Ik wilde ook niet meer weer een grotere maat kleding kopen..maar me juist weer lekkerder in mijn vel gaan voelen. Ik heb toen naar iets gezocht wat paste bij mijn levensstijl. Namelijk Bourgondisch kunnen genieten maar wél met mate!

Je hebt toen gekozen voor ''MeVITA Personal'', waarin je onder begeleiding van een coach aan de slag bent gegaan met je leefstijl en voeding en daarnaast ook nog onder begeleiding bent gaan bewegen. Waarom heb je hiervoor gekozen en hoe is dit bevallen?
Ik schaamde me dat ik niet fit en vitaal was. Dus toen ik hoorde dat de coaching gewoon in  Margraten aangeboden kon worden, koos ik al snel daar voor. Ik wist dat er iets moest veranderen en wilde het dit keer ook echt laten slagen. De één-op-één Coaching bood me daarin de meest intensieve begeleiding. 

Vanaf het begin beviel dit meteen super goed, beter als verwacht zelfs! Er wordt op alle gebieden persoonlijk naar me gekeken. Eerst bespreken we hoe het is gegaan, meten we de voortgang en daarna gaan we trainen. Muziekje aan en dan ‘Sjeng oan de geng’. Omdat er ook gewoon goed naar mijn techniek wordt gekeken heb ik ook echt minder last gekregen van mijn schouderblessure en kan ik dus gewoon trainen.

Daarnaast is het invullen van de voedingsapp automatiek geworden. Op het begin was het natuurlijk wel even een ‘dingetje’, maar nu gaat dat vanzelf! Zodra ik zie dat ik een dag hoger in mijn calorieën zit, let ik de dag erna gewoon wat meer op! 

Je zegt zelf dat het je motiveert, op het moment als je een afspraak hebt met je coach, Elvira. Waarom is die stok achter de deur zo belangrijk voor jou?
Op het begin worden er doelen gesteld voor 6 maanden. Zonder mijn coach, had ik deze doelen nooit behaald. Uiteraard heb ik soms geen zin maar als die vrolijke muts dan weer met mij aan de slag gaat, gaat het toch vanzelf. Ik ga daarom door en uiteindelijk is het leuk. Ik heb mijn doel behaald in 4 maanden tijd en ben nog steeds gemotiveerd om door te gaan.

Je hebt in het verleden al verschillende andere methodes geprobeerd, waarom lukte deze eerdere pogingen destijds niet?
Pff ja! Ik heb o.a. koolhydraatarm dieet gevolgd en bij een voedingsdeskundige geweest. Die vertelde me eigenlijk vooral wat ik allemaal niet mocht eten. Dat hield ik natuurlijk al vrij snel niet meer vol en vervolgens was de discipline weg. Maar nu, mocht ik echt alles eten! Op het begin was dat wel even raar. Maar door middel van de App en de coachings gesprekken leerde ik in welke mate ik kon eten, kreeg meer inzicht en kennis van voedingsstoffen en calorieën en vooral veel vertrouwen van mijn coach.

Wat hebben deze veranderingen voor jou nu allemaal gebracht?
Veel! Ik voel me fit en zelfverzekerd in mijn eigen lichaam! De stap om te beginnen was destijds veel groter dan de keuze om nu gewoon zo door te gaan. Ik wil namelijk graag ook stabiel blijven en deze leefstijl een routine laten worden. Het geeft me gewoon een goed gevoel! En daarnaast is het momenteel zo leuk en vertrouwd dat ik echt nog niet wil stoppen! Bovendien ben ik van een maatje 46 naar een maatje 38 gegaan! Hoe gaaf is dat!

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE