bezig met laden...

Peter Mans

Peter Mans (47), is naast een echte familieman ook al jaren druk bezig het familiebedrijf ‘’Slijterij Mans’’. Omdat er veel tijd gemoeid gaat bij het runnen van een succesvol bedrijf, merkte hij dat hij niet meer zo fit was als vroeger. Het gevoel dat er iets moest veranderen was sterk aanwezig, dus kwam hij in actie.

Peter, waarom ben je begonnen bij meVITA?
Door de jaren heen zijn er ook bij mij gewoontes ingeslopen, die niet bevorderlijk waren voor mijn fitheid. Naarmate ik ouder word is mijn lichaamsbeweging ook minder geworden. Voorheen zat ik voor mijn werk bijvoorbeeld veel meer op de vrachtwagen waarbij ik veel meer moest in- en uitladen. Dat is veel intensiever als mijn werkzaamheden nu. Momenteel doe ik voornamelijk zittend werk. Ik merkte dat ik steeds iets minder fit werd en ook mijn lichaamsgewicht veranderde. Met de fijne ondersteuning van mijn partner heb ik toen besloten om te gaan starten bij meVITA.

Wat is er positief veranderd ten aanzien van jouw leefstijl?
Ten eerste ben ik natuurlijk veel bewuster gaan kijken naar mijn voeding. Tussendoortjes die bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet nodig waren, ben ik al eens gaan weglaten. Daarnaast ben ik een enorme kaasliefhebber. Die eet ik overigens nog steeds hoor, maar wel in mindere mate. Ik ben gaan inzien dat kleine veranderingen, zorgen voor grote resultaten. Naast het stukje voeding ben ik me ook veel bewuster van mijn beweeggedrag.

Hoe vertaalt zich dit naar je dagelijkse leven, zoals je werk?
Allereerst heb ik het gevoel dat ik een stuk meer energie heb. In mijn werkzaamheden had ik voorheen moeite om op mijn hurken te zitten. Ik merkte dat ik een stuk stijver was. Maar ook iets simpels zoals mijn schoenen strikken gaat nu veel makkelijker! Jawel, dat zijn wel echt goede veranderingen!

Wat zijn voor jou de succesfactoren geweest?
Iets dat ik als heel prettig ervaren heb, is dat ik zelf kan bepalen wat ik eet. Het voelt niet alsof ik een dieet aan het volgen ben. Ik ben een gezelligheidsmens en hou op zijn tijd van een lekker stukje kaas met een fijn glaasje wijn. Dit kon ik gewoon blijven doen maar wel een stuk bewuster! Daarnaast is Elvira, simpelweg die stok achter de deur voor mij geweest. Ik wilde natuurlijk ook wel laten zien dat ik er mee bezig was. Ik weet zeker dat als ik die afspraken met Elvira niet had gehad, dat ik het dan alweer snel had uitgesteld of had gedacht ‘nouja, dan beginnen we volgende week weer…’. Nu weet ik zelf hoe ik mijn gewicht onder controle moet houden, doordat ik geleerd heb welke gewoontes ik moet aanpakken.

 

CONTACT
VRAGEN? OF MEER INFORMATIE